+45 7027 7024

LiveJob

Tv2 Finans
30 Jan 2007

LiveJob – Verdens første VideoJob portal

LiveJob var verdens første videoCV & Employer Branding portal. Ideen opstod allerede i 2003, som en del af et integrationsprojekt, men vi måtte vente 3 år før man teknologisk overhovedet kunne eksekvere ideen. LiveJob nød stor opmærksomhed fra starten, og vi fik ude på ITU etableret et godt team med erfaring fra andre startups. LiveJob var underfunded fra starten, hvilket betød at vi relativt hurtigt måtte vælge en partner. I en Boom & Bust atmosfære nåede vi at sige nej til Ofir og ja til en meget stor international partner, som desværre på grund af interne magtkampe, kort tid efter kvalte virksomheden.

Udfordringen med LiveJob var mange. På vores lanceringstidspunkt havde vi brugt alle vores penge på at udvikle brugerfladen og den tekniske løsning –  med upload af video og oversættelse af filformater. I dag noget man kan gøre nærmest gratis, men i 2006 et meget svært udviklingsprojekt. Faktisk så svært at da vi løste det så var andre virksomheder interesseret i at købe den del af den tekniske løsning.

Screenshot af vores brugerflade. Ser stadig godt ud!

Screenshot af vores brugerflade. Ser stadig godt ud!

Men teknikken gjorde det ikke alene. Hele markedet for videoCV manglede grundlæggende infrastruktur, til at optage video på og på HR siden til at evaluere de forskellige CV´er. Her 7 år efter er disse udfordringer fortsat ikke helt løst, men dog kommet meget nærmere med smartphone funktionalitet. Det er nok først nu at konceptet kan slå an og vi så et tilsvarende koncept som Livejob pitchet i Silicon Valley i 2012.

Vi var blandt andet i DR, i et stort opsat indslag med en teknisk skole i Aalborg, som var vilde med konceptet, og her også i TV2 finans. LiveJob er en af den slags ideer man ærgrer sig over man ikke kom hele vejen med.

Undervejs blev det et andet produkt vi udviklede og solgte – et Employer Branding produkt, hvor vi solgte film om Blue Chip virksomheder som arbejdsplads. Et godt eksempel på hvordan man enten tilpasser markedet eller tilpasser produktet. Men man sørger for at sælge det kunderne vil købe, så må ens garageplan blive i garagen.

LiveJob på jobmesse. Her en af vores Employer Branding film for TDC

LiveJob på jobmesse. Her en af vores Employer Branding film for TDC